Kóklerek vagyunk, vagy mégsem?

Lakáseladás egyedül?

“Az ingatlanos elkér egy csomó pénzt, és nem dolgozik semmit.”

“Inkább megspórolom a jutalékot, és több marad nekem.”

“A többi is ugyanezt mondta, mégsem adta el.”

Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal találkozunk szinte naponta a munkánk során, ami egyértelműen jelzi, hogy Magyarország még nem tart ott ingatlanközvetítők megítélésében (tisztelet a kivételnek), mint Amerika, vagy akár Nyugat-Európa.

Köszönhető ez annak, hogy sok ingatlanközvetítéssel foglalkozó ember nem is tudja, hogy hogyan kellene rendesen csinálni, a végeredmény pedig sok esetben nem okoz elégedettséget a feleknek.

Városi legenda, hogy amikor Amerikában egy többezres konferencián az előadó megkérdezte a közönséget, hogy ki utálja a biztosítási ügynököket, akkor mindenki feltette a kezét.

Rendben, letehetik a kezüket. – mondta az előadó, majd megkérdezte: 

– Kinek van biztosítási ügynöke?

Ismét mindenki feltette a kezét…

Hogyan lehetséges ez?

A legtöbb válasz az volt, hogy “utálom a biztosítási ügynököket, de az enyém a legjobb, mert …” “Az enyém más, mert…”

Rövid és tanulságos történet, hogy a szerteágazó gazdasági piacon mennyire fontos szerepe van az emberi tényezőnek, hiszen a résztvevők mindegyikének ugyanúgy volt biztosítási ügynöke, mint orvosa, fodrásza vagy kozmetikusa.

Nem bízok senkiben, majd én eladom!”

Gondolhatod egyből, hiszen egy hirdetést Te is meg tudsz csinálni, aztán majd jönnek a vevők…

Ha ez ilyen egyszerű volna, akkor nem tudna annyi ingatlaniroda megélni, mint amennyi Téged felhív a lakásod meghirdetése pillanatában.

Tudom rengeteg rémtörténet kering az interneten, mindenféle átverésről, és azt is tudom, hogy nem könnyű bizalmat szavazni annak a vadidegennek, akit mindössze pár perce ismersz.

De hidd el, még ha emberekkel is foglalkozol napi szinten, és van kommunikációs tapasztalatod, akkor is más a helyzet, mert itt és most a Te több millió forintot érő tulajdonodról van szó!

Hogyan bízz meg valakiben? 

Miként találod meg azt, aki teljes mellszélességgel azt képviseli, amit Te? 

Itt van néhány tipp, hogyan tudod kiszűrni a kóklereket:

1. Referencia

Ha kíváncsi vagy, hogy kit fogsz az otthonodba engedni, akkor nézz utána! Az internet világában jó esetben olyan anyagot fogsz róla és a cégről találni, ami elnyeri a tetszésed. Ha küld referenciát korábbi munkáiról, akkor sejteni lehet, hogy nem ma kezdte. Facebook oldal, weboldal, cikkek, fényképek és számtalan más dolognak is utána tudsz járni mielőtt belépne az ajtón.

2. Pontosság

Az idő pénz, és az értékesítési szférában ez hatványozottan érvényes mondás. Az első benyomás döntő, ezért egy profi igyekszik a legjobbat nyújtani, kezdve azzal, hogy pontosan érkezik a megbeszélt találkozóra. Nyilván nem főbenjáró bűn, ha késik, de ha többször előfordul, vagy nem szól előtte, akkor érdemes elgondolkodni, hogy vajon ő a Te embered.

3. Megjelenés

A ruha teszi az embert? Ezt mindenki maga dönti el, de az biztos, hogy ha valaki többmilliós ingatlanok értékesítésével foglalkozik, akkor illik megadni a tiszteletet az ügyfeleknek és a hivatásnak is egyaránt. Számodra mit jelent, ha valaki igénytelen a külsejére?

4. Benyomás

Ez a legfontosabb, hiszen a sok apró dolgokból már az első találkozás alkalmával meg tudjuk mondani, hogy szimpatikus-e a másik fél. A tapasztalatom az, hogy irodától és a sikerdíj mértékétől függetlenül kell dönteni, hogy ki mellett teszed le a voksodat.

A beszélgetésen sok minden elhangzik, hiszen nincs két egyforma szituáció, ezért ott dől el igazán, hogy emberedre akadtál-e. 

Az előző 4 tipp is segít a szűrésben, de az alábbi néhány plusz gondolat is hasznos lehet:

  • Tud-e segíteni adó és illeték témában?
  • Mennyire ismeri a környéket?
  • Más irodákat szid, vagy a saját munkájáról beszél, hogy ő miben más?
  • Megvédi a jutalékát!
  • Megérti amit mondasz, de nem bólogat mindenre, hanem elmondja az ő álláspontját is.

Ha ezen az oldalon vagy, akkor láthatod, hogy a munkámról nem én, hanem ez eddigi ügyfeleim adtak visszajelzést. Tetszik? Szeretnéd Te is eladni a lakásod, de még nem tudod, hogy kinek adj megbízást? Keress meg és beszéljük át kötetlenül, ahol Te is leellenőrizheted a fenti pontokat!